Master-infokirje, toukokuu 2024

Tässä kuukausittain julkaistavassa infokirjeessä on ajankohtaisia asioita Master-opiskelijoille.  

kuvituskuva pasila
Uutinen

Body

Valmistuminen 

Voit hakea valmistumista, kun kaikki opintosuorituksesi ovat opintorekisterissä. Mikäli haluat valmistua kesäkuussa, jätä tutkintotodistushakemus viimeistään maanantaina 3.6.2024 klo 15. Opinnäytetyö on jätettävä arvioitavaksi viimeistään kaksi viikkoa ennen valmistumishakemusta, eli maanantaina 20.5.2024. Huomaathan, että heinäkuussa valmistuminen ei ole mahdollista. Syyslukukaudella valmistumishakemus aukeaa elokuussa. Kaikki kevään aikana valmistumista hakeneet ovat tervetulleita valmistujaisjuhlaan 14.6. 

Jos opiskeluoikeutesi päättyy 31.7.2024 mutta et saa opintoja päätökseen ennen sitä, voit jatkaa opinnot valmiiksi avoimen AMK:n opiskelijana. Katso ilmoittautumisohjeet täältä kohdasta "Suorita Haaga-Heliassa kesken olevasta tutkinnostasi puuttuvat opinnot avoimessa AMK:ssa". Ilmoittautuminen avoimen AMK:n opiskelijaksi on mahdollista 24.5. alkaen. Muista ilmoittaa opintojen jatkamisesta avoimessa AMK:ssa opinnäytetyön ohjaajallesi ja/tai suuntautumisestasi vastaavalle yliopettajalle. 

Kesäkuun huoltokatkon vaikutus kesäopintoihin 

Tietoliikennelaitteiden huoltotyöt Haaga-Helian konesalissa juhannusviikolla aiheuttavat laajan katkon järjestelmiin 18.6.-24.6. Katkon aikana muun muassa Moodle, Peppi, Wihi, Lukkarikone ja opinto-opas eivät toimi kampuksilla eivätkä etäyhteydellä. Teams, OneDrive, Outlook, Word, Excel ja Powerpoint toimivat. Jos olet osallistumassa kesätoteutukselle, lataa katkon ajaksi tarvitsemasi materiaalit paikkaan, johon pääset käsiksi. 

Syksyn opintoihin ilmoittautuminen 

Syksyn 2024 lukujärjestykset julkaistaan 8.5. Lukkarikoneessa. Syksyn opintoihin ilmoittautuminen alkaa 15.5.2024 klo 8.00 ja päättyy 23.5.2024 klo 16.00. Jälki-ilmoittautuminen alkaa 3.6.2024 klo 8.00 ja päättyy toteutuksen alkua edeltävän viikon perjantaina klo 16.00. Tarkista päivittynyt ensi lukuvuoden tarjonta Toteutuskoonnista. Alla muistutus toteutustavoista ja niiden tarkenteista. 

Toteutustavat:                                                                                                                   

  • CONTACT - lähitoteutus, jossa opetusta kampuksella tiettyyn aikaan 

  • ONLINE - opetusta verkossa lukujärjestykseen merkittynä aikana 

  • VIRTUAL - kokonaan virtuaalinen, ei tapaamisia 

Tarkenteet: 

  • BLENDED - toteutuksella on varsinaisen toteutustavan lisäksi myös online-opetusta ja/tai itsenäistä virtuaalista opiskelua verkko-oppimisympäristössä 

  • EVENING - opetus järjestetään arki-iltaisin 

  • WEEKEND - kaikki opetus sijoittuu viikonlopuille 

  • NONSTOP - toteutus, jonka opiskelija voi suorittaa omassa aikataulussa toteutuksen aukioloaikana 

  • INSTRUCTED - ohjattu virtuaalitoteutus, jossa opiskelija suorittaa tehtäviä verkko-oppimisympäristössä toteutussuunnitelman mukaisesti, eikä toteutuksella ole lukujärjestykseen merkittyä opetusta. Opiskelija voi halutessaan osallistua opettajan tarjoamiin ohjaus- ja palautetapaamisiin. 

Läsnä- ja poissaoloilmoittautuminen ja opinto-oikeus 

Tee läsnä- tai poissaoloilmoitus seuraavalle lukuvuodelle (2024-2025) Pepissä 2.4.–14.6.2024. Master-opiskelijan enimmäisopiskeluaika on 6 lukukautta eli 3 vuotta. Opintojen alussa opiskelijan HOPSiin merkitään Master-opintojen tavoitteellinen kahden vuoden suoritusaika. Mikäli opiskelijan tavoitteellinen opiskeluaika on täyttynyt ja hän on läsnäolevana vielä neljännellä lukukaudella, HOPSiin lisätään automaattisesti vuoden jatkoaika opintojen viimeistelylle. Tällöin myös HOPSissa oleva opiskeluoikeus päivittyy kahdesta vuodesta kolmeksi vuodeksi. Näet Pepissä "Läsnäolotiedot" -sivulta, kuinka monta lukukautta olet käyttänyt. 

3AMK syksyn opintotarjonta julkaistu – uusi ilmoittautumistapa 

3AMK syksyn opintotarjonta on nyt julkaistu 3AMK:n verkkosivuilla. Ilmoittautuminen 3AMK syksyn opinnoille tapahtuu ristiinopiskelupalvelun kautta Pepissä. Uudistuksen myötä voit tarkastella Pepissä 3AMK-opintoja, lisätä haluamiasi opintojaksoja HOPSillesi ja ilmoittautua opinnoille. Huomioithan, että opintotarjonta on nähtävillä Pepissä vasta 6.5. alkaen. Voit kuitenkin jo tarkastella 3AMK:n tarjontaa verkkosivuilta ja kirjata opintojaksojen tunnukset ylös helpottamaan ilmoittautumista. Lue lisää uudistuksesta täältä. Kaikki Master-opiskelijoille suunnatut opintojaksot löytyvät täältä

Syksyn 2024 Master-seminaarit   

Master-seminaareissa ideoidaan opinnäytetöille aiheita ja kuullaan valmistuvien opiskelijoiden opinnäytetyöesityksiä. Suuntautumisen vastuuopettajat tiedottavat seminaarin ohjelmasta ja paikasta erikseen kunkin suuntautumisen opiskelijoille. Master-seminaarit eivät koske journalismin ja liikunta-alan Master-opiskelijoita.   

Master-seminaarit suuntautumisittain klo 17.00-19.00:   

  • 9.9. suomeksi  

  • 28.10. englanniksi  

  • 25.11. suomeksi 

ONT-pajat jatkuvat taas syksyllä 

ONT-pajat tukevat Master-opinnäytetyön suunnittelua ja toteutusta, ja ne ovat tarkoitettu kaikille Master-opiskelijoille. ONT-pajoihin osallistuminen on vapaaehtoista eikä kerrytä opintopisteitä, mutta niistä on palautteen mukaan hyötyä opinnäytetyön joka vaiheessa. ONT-pajat jatkuvat jälleen syyskuussa ja ilmoittautuminen pajoihin alkaa elokuussa. Lisätietoa pajojen aikataulusta julkaistaan kesäkuun Master-infokirjeessä. 

Moodle-sivustojen arkistointi 

Opintojaksojen Moodle-sivustot arkistoidaan 7 kuukautta toteutuksen päättymisestä. Jos haluat hyödyntää aineistoja/tiedostoja myöhemmässä vaiheessa, muista ottaa talteen tiedostot aina toteutuksen päätyttyä. 

Opinnäytetyö 

Opinnäytetyö tulee käynnistää viimeistään kolmannen lukukauden eli toisen opiskeluvuoden alussa. Tukea saat opinnäytetyösivuilta ja Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla. Jos opinnäytetyön haluaa aloittaa vielä ennen kesää, kesän Applied Design Research –toteutuksella on vielä tilaa (RDI2HM101-3034 virtuaali).