Master-infokirje, maaliskuu 2024

Tässä kuukausittain julkaistavassa infokirjeessä on ajankohtaisia asioita Master-opiskelijoille.  

Kuvituskuva kädet
Uutinen

Body

HOPSin päivittäminen  

Ohjeet HOPSin (henkilökohtainen opintosuunnitelma) päivittämiseen tulevat sähköpostiin omalta opinto-ohjaajaltasi maaliskuun aikana. Lue ohjeistus huolellisesti. Muista myös, että opintoneuvojilta on mahdollista saada verkossa teknistä HOPS-neuvontaa tarvittaessa. Online-asiakaspalvelun Zoom-linkki löytyy Pepistä opiskelijan työpöydältä.  

Tarkista online-asiakaspalvelun aikataulu täältä

Kesätoteutukset 

Kesälukukausi on hyvä tapa tehostaa opintoja ja jouduttaa valmistumista. Haaga-Helian omille Master-kesätoteutuksille ehtii ilmoittautumaan 17.5. saakka.  

3AMK kevään ja kesän 2024 opinnot 

  • Haluatko oppia luomaan kehitystä ja menestyä, myös kansainvälisesti? TKI-osaaja – tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta tutuksi -opintokokonaisuus (5 op) koostuu viidestä  yhden opintopisteen laajuisesta itsenäisesti suoritettavasta verkko-opintojaksosta, eli MOOCista (Massive Open Online Course). Opintokokonaisuuden voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta, eikä opintojaksojen suoritusjärjestyksellä ole merkitystä. Voit halutessasi myös valita vain itseäsi eniten kiinnostavat opintojaksot. Saat jokaisesta suorittamastasi opintojaksosta oman erillisen osaamismerkin, jonka voi lisätä esimerkiksi LinkedIn-profiiliin. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä

  • Leadership skills for a changing world (5 ECTS) is a master’s level course about leadership skills needed in the future. The course is useful for anyone who plans on working as a leader in the future. 

    The topics of the course change every year depending on what are the most current and interesting topics at the time. This year’s themes are inclusive leadership through collaborative storytelling, coaching leadership & driving sustainability through customer-oriented leadership. Read more and enroll

Lukuvuoden 24-25 opetustarjonta ja syksyn opintoihin ilmoittautuminen 

Seuraavan lukuvuoden alustava opetustarjonta on julkaistu Master-opiskelijoiden lukujärjestyssivuilla. Syksyn 2024 lukujärjestykset julkaistaan 8.5. Lukkarikoneessa. Syksyn opintojen ensivalinta alkaa 15.5.2024 klo 8.00 ja päättyy 23.5.2024 klo 16.00. Jälkivalinta alkaa 3.6.2024 klo 8.00 ja päättyy toteutuksen alkua edeltävän viikon perjantaina klo 16.00. 

Tukea opinnäytetyöhön 

  • ‘Riittävän hyvä oppari’ on opinnäytetyön tekijöiden pienryhmä, jossa tarkoituksena on saada ja jakaa vertaistukea, lisätä motivaatiota ja tavoitteellisuutta opinnäytetyön edistämiseen. Jokainen kerta on suunniteltu tietyn teeman ympärille, johon liittyen käymme keskustelua ja teemme harjoitteita. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.  

  • Opintovalmentajien Tökkiikö oppari -webinaari 12.3. klo 16-17 prokrastinaation selättämisestä. Ilmoittaudu tästä linkistä. 

  • Voit varata yksilövalmennuksen esimerkiksi aikataulutukseen, prokrastinaatioon tai stressiin osoitteesta: opintovalmennus@haaga-helia.fi. Opintovalmentajien tuki on kohdistettu aikaansaamiseen, jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin, ei opinnäytetyön sisällöllisiin tai teknisiin asioihin. 

Opiskelijavaihto 

Hae kansainväliseen opiskelijavaihtoon 4.3–11.3.2024 Osa paikoista on jo täytetty päähakukierroksella, mutta tarjolla on vielä runsaasti jännittäviä paikkoja, joissa voit opiskella syksyllä 2024 tai keväällä 2025. Tutustu koulutuksesi hakukohteisiin sekä vaihdossa olleiden opiskelijoiden matkaraportteihin MoveOnin tietokannassa. Lue lisätietoa vaihtoon hakemisesta täältä. 

Valtakunnallinen tekoälykysely

Oletko miettinyt, miten tekoäly muokkaa työtäsi ja uraasi nyt ja tulevaisuudessa? Tässä on tilaisuutesi vaikuttaa inhimillisen ja moniarvoisen tietotyön kehittämiseen! Osallistu valtakunnalliseen kyselyymme, kerro kokemuksistasi tekoälyn käytössä ja auta meitä ymmärtämään tekoälyn mahdollisuuksia ja haasteita työelämässä. Kysely on osa laajempaa "Tekoäly yhdenvertaisuuden edistäjänä" -tutkimusta, jonka toteuttaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Työsuojelurahaston tuella, ja se tarjoaa arvokasta tietoa tekoälyn vaikutuksista työpaikoilla.

Kyselyyn osallistuneita, yhteystietonsa jättäneitä kutsutaan webinaariin, jossa jaamme tutkimustulokset ja keskustelemme tekoälyn käytön kokemuksista. Vastauksesi ovat täysin nimettömiä, ja kyselyyn vastaaminen vie vain noin 15 minuuttia. Älä missaa tilaisuuttasi vaikuttaa – kysely on auki vain 18.3.2024 asti. Vastaa kyselyyn täällä. Yhdessä voimme rakentaa tulevaisuuden työpaikkaa, joka hyödyntää tekoälyä kaikkien eduksi. Hankkeesta lisätietoja antaa tutkimuspalvelupäällikkö Merja Drake (merja.drake(at)haaga-helia.fi)

Opinnäytetyö 

Opinnäytetyö tulee käynnistää viimeistään kolmannen lukukauden eli toisen opiskeluvuoden alussa. Tukea saat opinnäytetyösivuilta ja Tutkimuksellinen kehittäminen -opintojaksolla. Jos sinulla ei vielä ole aihetta, osallistu suuntautumisesi Master-seminaariin, missä saat ideointiin tukea. Huom! Master-seminaarit eivät koske liikunta-alan ja journalismin Master-opiskelijoita.