Kasva kansainvälisenä osaajana – syyslukukauden kieli- ja kulttuuriopinnot

Tietoa syyslukukauden kieli- ja kulttuuriopinnoista

Kuvituskuva opiskelijat yhdessä
Uutinen

Body

Ilmoittautuminen syksyn opintoihin lähenee. Muistathan avainopintojen ja muiden tutkintosi edellyttämien kurssien lisäksi koko laadukkaan kieli- ja kulttuuriopintojen tarjonnan. Kielikurssit tukevat hyvin kaikkia asiantuntijaosaamisia tutkinnosta ja suuntautumisesta riippumatta. 

Osaamisalueelta haluamme nostaa erityisesti: 

  • Globaalit kielet - saksan, ranskan, espanjan, kiinan ja venäjän kaikki opintojaksot ja erityisesti tasot 3 ja 4 (näissä aina englanti tukikielenä), joita tarjotaan enimmäkseen sujuvasti ohjattuina virtuaalitoteutuksina. Mikäli haluat tärkeitä maailman kieliä opintoihisi, niin ilmoittaudu heti toukokuussa, jotta saamme varmasti toteutettua mahdollisimman monta opintojaksoa. Globaaleiden kielten osaamiset nostavat tutkitusti osakkeitasi työmarkkinoilla ja antavat paljon etua ulkomaan vaihdoissa ja/tai työharjoittelussa.                                                                                                                                       
  • Ruotsi - Diskutera på svenska (CONTACT, Porvoo) vie tärkeän keskustelukulttuurin pariin. Suullista viestintää harjoitellaan varsin vapaamuotoisesti. Kurssi rohkaisee sinua keskustelemaan kiinnostavista aiheista mukavassa ilmapiirissä.                                                                                                                                                                                                              
  • Englanti - Korkeamman tason englannin opintojaksoilla keskitytään mm. ammatillisten viestintä-, neuvottelu- ja kokoustaitojen syventämiseen. Valmistaudu menestymään kansainvälistyvässä työelämässä ja kansainvälisessä liike-elämässä! Syksyn jatkotaso: Advanced Professional English (CONTACT, Pasila & Porvoo), English for Academic Purposes (VIRTUAL INSTRUCTED) sekä Advanced Hospitality English (CONTACT, Haaga).                                                                                                                                                                                                    
  • S2 - sujuva suomen kielen taito on juuri se osaaminen, joka avaa konkreettisesti ovet suomalaiseen työelämään. Korkeammalta tasolta haluamme nostaa erityisesti opintojaksot Let’s speak Finnish (CONTACT, Pasila), Finnish for Work 1 (VIRTUAL INSTRUCTED) ja Asiantuntijan kirjallinen viestintä (ONLINE). Syksyllä 2024 kokeillaan myös suomen kielen ja substanssiaineen yhteistä kurssitoteutusta Yrittäjyys ja liiketoiminta ENT001HH1A-3164 (CONTACT EVENING, Pasila).                                                                                                                                                                                                                                                                     
  • Verkostotarjonta – Ulysseus University -tarjonta on luonnollinen lisä omaan tutkintotarjontaamme. Olemme aktiivinen toimija myös kansallisessa KiVANET-verkostossa (Huom! KiVANET-verkkosivun osoite vaihtuu viim. 1.8. alkaen. Ajantasaiset linkit löytyvät aina Kielten opiskelu Haaga-Heliassa verkkosivuilta).                                                                            

Kaikki opintojaksot kuvauksineen löydät opinto-oppaasta https://opinto-opas.haaga-helia.fi/ ja laajin tieto kaikesta kieli- ja kulttuuriopintoihin liittyvästä on nähtävillä verkkosivuiltamme (suomeksi ja englanniksi). Tutustu linkkien avulla opintojaksoihin ja sinulle avautuu Euroopan laajin korkeakoulutasoinen kieli- ja kulttuuriopintojen tarjotin.

Kysyttävää tai pohdittavaa? Ota yhteyttä! marjaana.halsas@haaga-helia.fi

Venäjän kielen taito – miksi siihen kannattaa sijoittaa? 

Kun maailma ympärillä myllertää on koko ajan tärkeämpää osata ymmärtää, tulkita ja välittää oikeaa informaatiota. Venäjän kieli on yksi Euroopan puhutuimmista kielistä, ja se on myös Suomessa äidinkielenä puhutuin vieras kieli. Venäjän kielen taito avaa ovia yhä moniin mahdollisuuksiin, sillä sitä käytetään laajasti eri puolilla maailmaa, mukaan lukien Baltian maissa, Itä-Euroopassa sekä esimerkiksi Georgiassa, Kazakstanissa ja Azerbaidžanissa. Se on tärkeä työkalu myös Ukrainan jälleenrakentamisessa. 

Aakkosten oppiminen on ensimmäinen askel matkallasi maihin, joissa puhutaan venäjään (ja sen kaltaisia kieliä), eikä se ole vaikeaa. Meillä pääset tätä oppimaan ja sinulle avautuu paljon mahdollisuuksiin kielitaidon avulla. 

Lisätietoa: lehtorit Elisabet Rappu ja Inara Shakirova

Ota yhteyttä
Marjaana
Halsas
osaamisaluejohtaja
+358 294471302
marjaana.halsas@haaga-helia.fi
Inara
Shakirova
lehtori
lehtori, kielet ja kansainvälisyys
+358 294471322
inara.shakirova@haaga-helia.fi
Elisabet
Rappu
lehtori
+358 294471277
elisabet.rappu@haaga-helia.fi