Haaga-Helian vuoden teot 2023 valittu

Jokaisella haagahelialaisella oli mahdollisuus ehdottaa vuoden tekoja 2023 ja samalla tehdä näkyväksi hienoja saavutuksia yhteisössämme. Ehdotuksia tuli yhteensä 50.

Picture with the text you inspire me
Uutinen

Body

Palkintokategorioita oli neljä: Vuoden pedagoginen teko, Vuoden TKI-toiminnan teko, Vuoden yhteiskunnallinen teko sekä Vuoden yhteisöllinen teko. Valinnassa otettiin huomioon Haaga-Heliaa kehittävä teko tai toiminta, uutuusarvo, Haaga-Helian arvot sekä strategiset painopisteet.

Valintaraati, johon kuului eri vastuualueiden edustajia, teki esityksen palkittavista teoista, ja rehtori vahvisti valinnat. Tunnustuksen saaneet pääsevät juhlimaan hienoja saavutuksia yhteisellä ravintolaillallisella.

Vuoden pedagogisesta teosta palkittuun ryhmään kuuluva yliopettaja Eija Honkanen kertoo arvostavansa valintaa. Ryhmä kehitti erityisen tuen opinnäytetyömallin.

– Pedagogisilla valinnoilla tuemme opiskelijoiden opiskelukykyä. On hienoa, että Haaga-Helia välittää opiskelijoistaan ja heidän oppimisestaan. Tämä on yksi konkreettinen osoitus siitä, Eija kommentoi.

Opintovalmentaja ja Turvaamon vastaava sovittelija Rosa Weckman sanoo, että aika tuntuu olevan kypsä sille, että puhe hyvinvoinnista, turvallisuudesta ja erilaisista oppijoista näkyy myös teoissa ja Haaga-Helian rakenteissa. Rosa oli mukana sekä erityisen tuen opinnäytetyömallin että vuoden yhteisöllisestä teosta palkitun Turvaamon kehittämisessä.

– Tuntuu hyvältä, että korkeakouluyhteisö, johon olen itse hyvin sitoutunut, näkee yhtä lailla työn merkittävyyden. Sole-hankkeen alla saimme kehittää Turvaamoa sekä erityisen tuen opinnäytetyömallia. Nyt on aika juurruttaa käytänteitä yhä vahvemmin Haaga-Helian rakenteisiin ja se tehdään ehdottomasti suurella sydämellä ja yhdessä, Rosa sanoo.

Vuoden teko -palkintojen voittajat

Vuoden pedagoginen teko

Vuoden pedagogisella teolla palkittiin laadukas korkeakouluopetus, -oppiminen ja -ohjaus tai sen kehittäminen.

Vuoden pedagogisen teon palkinnon saivat Eija Honkanen, Salme Jarvansalo, Nina Koivisto, Heikki Ursin ja Rosa Weckman erityisen tuen opinnäytetyömallin kehittämisestä.

Perusteluna oli muun muassa: pedagogisesti kehittävä teko, jolla on erityinen vaikutus opiskelijoihin ja opintojen valmistumiseen.

Vuoden TKI-toiminnan teko

Vuoden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan teolla palkittiin laadukas tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminnan edistäminen.

Palkinto meni Luova toimisto Krealle: Jenni Brisk, Sari Haavisto, Graham Hill, Merike Koskinen, Ville Lahtinen, Susanna Luoma, Johanna Mäkeläinen, Veera Nguyen ja Hanna Tattari.

Perusteluna muun muassa: Luova toimisto Krea tarjoaa dynaamisen ja monipuolisen alustan erilaisille tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojekteille. Krea tarjoaa hyvää ja opiskelijalähtöistä materiaalia, joka edistää hankkeita innovatiivisella tavalla. Opintojaksojen sekä TKI-toiminnan yhdistäminen on luontainen osa oppimisprosessia osaamistavoitteet huomioiden. Yllättää aina monipuolisuudellaan, innovatiivisuudellaan sekä käytettävyydellä kunkin hankkeen tarpeisiin.

Vuoden yhteiskunnallinen ja kansainvälinen teko

Vuoden yhteiskunnallisella teolla palkittiin laadukas aluekehityksen toiminnan edistäminen.

Palkinnon sai osaamisaluejohtaja Malin Lahdensuo erityisestä aluevaikuttavuuden ja yritysyhteistyön toteuttamisesta Porvoossa.

Perusteluna muun muassa: Malin Lahdensuo on tehnyt valtavasti hyvää ja kestävää työtä aluekehityksen hyväksi Porvoossa ja sen lähikunnissa. Hän on verkostoitunut ja tuonut yrittäjät kampukselle sekä kampuksen toimintamallit ja sisällöt paikallisten yrittäjien tietoisuuteen. Mallalle kaikki kampuksen työntekijät ovat tärkeitä, hän haluaa, että kampuksella niin henkilökunta kuin opiskelijat voivat hyvin, Mallan kiinnostus ei rajoitu pelkästään omaan osaamisalueeseen, vaan hän huolehtii, että Porvoossa kaikkien tutkintojen kokonaiskuva toimii. Malla edistää ja huolehtii, että kampuksen toiminnan sisällöt tukevat alueen tarpeita ja vastaavat kysyntään.

Vuoden yhteisöllinen teko

Vuoden yhteisöllisellä teolla palkittiin Haaga-Helian yhteisöllisten arvojen edistämiseen liittyvä toiminta tai teko. Palkinnon saivat Turvaamon kehittämisestä Ruut Kaukinen, Johanna Luostarinen, Eeva-Liisa Rahkonen ja Rosa Weckman.

Perusteluna muun muassa: Merkityksellisen uuden toimintamallin kehittäminen, millä on vaikuttavuutta opiskelijoihin ja henkilöstöön. Turvaamo – turvallisemman tilan toimintatapa Haaga-Heliassa edistää konkreettisesti Haaga-Helian arvoja ja strategiaa hyvinvoivaa korkeakoulua edistävien pelisääntöjen ja toimintamallien suhteen. Turvaamo pohjaa yhteisössä koettuun psykologiseen turvallisuuteen ja on saanut paljon näkyvyyttä niin korkeakoulukentällä (Pedafoorumi, korkeakoulupedagogiikan webinaarit jne.) kuin valtakunnallisesti (Yle Ykkönen, Ylen aamu-tv).

Onnea kaikille hienoille vuoden teoille ja niiden tekijöille!

Ota yhteyttä
Satu
Koskela
työsuhdepäällikkö
+358 294471192
satu.koskela@haaga-helia.fi